Stichting Move Delft

Over Move
Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. Dit doen wij door deze kinderen te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. Studenten helpen deze plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier laten we kinderen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen.

Move stimuleert studenten
Studenten die met een groep kinderen een project opzetten, hebben op een speelse manier een hele verantwoordelijkheid. Ze doen ervaring op in leiding geven en het managen van projecten en ze leggen contact met scholen, bedrijven en de gemeente. Zo ontwikkelen zij hun talenten. Move laat niet alleen kinderen maar ook studenten groeien.

Werkwijze Move
In de projecten van Move krijgen kinderen en studenten samen het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van hun eigen project. Bottom-up werken en hen daarmee de vrije ruimte geven om hun eigen ideeën tot werkelijkheid te maken staat daarbij voorop. Het project bestaat uit twee onderdelen: een actief uitstapje, waarin de studenten de kinderen meenemen naar het studentenleven en een buurttraject. In het buurttraject brainstormen de kinderen met hulp van de studenten over wat er beter kan in de wijk en gaan ze samen aan de slag om hun plan uit te voeren. Zo leren ze sociaal ondernemen, ontwikkelen ze hun talenten en kunnen ze met trots terugkijken op een concreet resultaat. Tijdens het project organiseren de studenten ook een actief uitje voor de kinderen om hen het studentenleven te laten zien. Zo verkennen zij nieuwe sporten, studies, talenten en mogelijkheden.

Contact

www.stichtingmove.com

Stichting Move Delft

06-16934567

delft@stichtingmove.com

(Move Delft heeft geen eigen postadres)
Postadres
Stichting Move
Postbus 85049
3508 AA Utrecht