Hartige Samaritaan

Restaurant voor en door vluchtelingen

Wie zijn wij?
Hartige Samaritaan is een stichting die bewogen is met de vluchtelingen in Nederland. Ze vindt het belangrijk dat vluchtelingen goed kunnen integreren in de Nederlandse samenleving. Vluchtelingen vinden het namelijk vaak nog lastig om de Nederlandse taal en cultuur te leren.

Ook wil Hartige Samaritaan Nederlanders bekend maken met vluchtelingen. Zo brengt de stichting Nederlanders en vluchtelingen samen om acceptatie en integratie tussen de twee groepen te stimuleren.

Hoe?
Daarom zet Hartige Samaritaan een tijdelijk restaurant op waarin Nederlanders en vluchtelingen samen gaan werken. Door samen een restaurant draaiende te houden zullen deze twee groepen elkaar ontmoeten, de vluchtelingen de Nederlandse taal en cultuur leren en krijgen zij een gezicht onder de inwoners van Nederlands.

Het restaurant
Van 25 februari tot 25 maart zal Hartige Samaritaan een restaurant openen in Delft, dat gerund wordt door vrijwilligers en gemanaged door een team van zes studenten. Omdat Delft een studentenstad is zoeken wij studenten die in de voorbereidingsweken willen helpen met het opbouwen van het restaurant en/of in de draaimaand willen helpen in de keuken of bediening, waarbij je zult samenwerken met vluchtelingen en burgers. Het vrijwilligerswerk is flexibel en vrijblijvend en dus een uitstekende mogelijkheid voor jou om je in te zetten voor vluchtelingen in Nederland!

Wil jij helpen in de voorbereidingsweken of de draaimaand? Schrijf je dan in op de website (http://hartigesamaritaan.nl/vrijwilligers), of stuur een e-mail naar medewerkers@hartigesamaritaan.nl!

Contact

Vervang de links

hartigesamaritaan.nl

Hartige Samaritaan

06-42388580

info@hartigesamaritaan.nl

Markt 73a,
2611 GS Delft