Engineers 4 Refugees

Engineers for Refugees (E4R) is een initiatief opgericht door studenten van de TU Delft. In samenwerking met de TU Delft, Vluchtelingenwerk Nederland en NLtraining is begin 2016 een pilot opgezet om Syrische, ambitieuze vluchtelingen, te helpen integreren in de Nederlandse cultuur. En dit was een groot succes!

Uit enquêtes en verhalen blijkt dat E4R veel waarde heeft toegevoegd aan de levens van de statushouders uit Delft en omstreken. Mede door de blijvende belangstelling voor het initiatief is in oktober 2017 een nieuwe cursus van start gegaan met een grotere groep deelnemers van verschillende nationaliteiten.

In het programma worden statushouders met een technische achtergrond ondersteund tijdens een versnelde integratiecursus (39 weken van level 0 naar B2). Naast de reguliere lessen Nederlands biedt E4R culturele, sociale en professionele activiteiten aan. Deze PLUS-modules laten de deelnemers op een leuke manier kennis maken met Nederland.

Daarnaast wordt elke vluchteling per semester aan een TU Delft student gekoppeld, een buddy. Het doel van dit buddy-systeem is dat het vluchtelingen mogelijk wordt gemaakt om op een speelse manier de taal te oefenen. Maar het creëert ook de kans om meer te leren over het Nederlandse studentenleven, om te integreren in de cultuur en om leeftijdgenoten beter te leren kennen.

Wil jij je dus op een laagdrempelige manier inzetten voor een ander, door 3 tot 5 uur per week Nederlands te oefenen en leuke activiteiten te ondernemen?  Neem dan een kijkje op onze website of stuur een mail naar buddy@engineers4refugees.com